Slutet på en era. Början på en ny.

I femton år har den här bloggen legat på samma ställe. Jag har blivit vuxen här. Börjat gymnasiet, tagit studenten, flyttat hemifrån, läst på universitetet, blivit kär, fått min examen, bytt stad, börjat jobba, gjort slut, sett världen, förlorat släktingar, funnit vänner, köpt lägenhet, blivit trettio och under hela tiden hittat lite, lite mer av mig själv.
 
En stor del av allt som hänt har jag dokumenterat här inne. I ord och bild. Och ibland i dikt, film eller spellistor. Att ha hela det här arkivet är en otrolig lyx. Det finns så många detaljer sparade som jag aldrig hade kommit ihåg annars. Samtidigt är det en märklig känsla att ha halva sitt liv nedtecknat och paketerat på internet till allmän beskådan. Kommer det finnas en tidpunkt då jag känner mig klar? Ibland går det dagar och veckor utan att jag får något sagt, men så dras jag plötsligt tillbaka hit. För att berätta något. För att dela en tanke, ett ögonblick, en känsla. Och responsen är som alltid fin. Det här är långt ifrån en av de största platserna på nätet, men definitivt en av de varmaste.

Och det är en stor anledning till varför jag aldrig slutar och att jag gång på gång kommer tillbaka hit. Men inte längre. För nu har det blivit dags att flytta, för första gången på femton år. Tanken har slagit mig många gånger tidigare, men det har inte riktigt blivit av förrän nu. För här sitter jag med ett arkiv som rymmer halva mitt liv och det vill jag ha kontroll över. Jag vill hålla det fritt från reklam som jag inte står för. Låta den plats vi delar få fortsätta vara en trygg, kul och fin zon.
 
För några dagar sedan försvann möjligheten för mig att kunna styra helt själv över min blogg. Blogg.se har ändrat sina regler och jag kan inte längre betala för att slippa fula banners som stör eller bestämma exakt hur det ska se ut här inne. Jag har aldrig haft en ambition att tjäna några pengar på min blogg, då hade jag kanske resonerat annorlunda. Men det viktiga för mig är att det är en liten kreativ plats där jag kan få skapa fritt, på mina egna villkor.

Så de senaste veckorna har jag suttit varje kväll efter jobbet och slitit mitt hår. På ett inte helt smärtfritt sätt har jag importerat över tretusen inlägg och tjugofemtusen kommentarer. Jag har djupdykt i css-mallar och php-funktioner, pushat pixlar och letat hexkoder. Mina begränsade kunskaper har satts på prov gång på gång, men jag har gjort det själv och även om allt kanske inte är helt perfekt än, så ser jag fram emot att välkomna er till mitt nya hem. Till bloggen 2.0. En helt ny plats som också är ganska mycket samma som den alltid varit. Jag hoppas ni vill följa med.
 
Välkomna till

juliaeriksson.se